QTP certification dump questions

Posted on 26/02/2013. Filed under: Automation Testing | Tags: , , , |

1. When you modify the name of an object in the local object repository, the name is automatically updated in ……. for all occurrences of the object..
A) in the Keyword View
B) in the Expert View
C) Both Keyword and Expert View
D) Changing name of an object doest not effect keyword or expert view
Ans: C

2. Can we add external library files in QTP?
A. No
B. Yes
Ans: B

3. How many tabs are there in Test Settings (File->Settings) window
A) 5
B) 6
C) 7
D) 8
Ans: C

4. What can you use to handle unpredictable testing exceptions?
A. A Do Loop
B. Recovery Scenario
C. IFHEN statement
D. Selectase statement
Ans: B

5. What is the shortcut key to open a Step Generator.
A) F2
B) F5
C) F6
D) F7
Ans: D

6. You can also encrypt strings in Data Table cells using the ……… option in the Data Table menu.
A) Decrypt
B) Encrypt
C) Encrypt Code
D) Decrypt Code
Ans: B

7. When you create a test, it includes ….. action.
A) Single
B) unlimited
C) Three
D) Multiple
Ans: A

8. In the Keyword View, you can also view properties for items such as checkpoints.
A) True
B) False
Ans: A

9. QuickTest saves the object repository with a ….. extension in the specified location
A) .vsr
B) .tsr
C) .lsr
D) .qsr
Ans: B

10. For opening the QuickTest Professional Help we can use…….
A) F3
B) F5
C) F1
D) F2
Ans: C

11. Using the Object Spy, you can view
A) the run-time or test object properties and methods of any object in an open application.
B) the run-time or test object properties of any object in an open application.
C) the test object properties and methods of any object in an open application.
D) the run-time object properties and methods of any object in an open application.
Ans: A

12. There are ………object type filters in Object spy dialog box.
A) Two
B) Three
C) Four
D) Five
Ans: A

13. In the Object Spy window, in the Properties Tab
A) Copying of Properties and its values is possible with CTRL+C
B) Copying of Properties and its values is possible by right clicking on it and choosing copy.
C) Copying of Properties and its values is possible with both A) and B) methods
D) Copying of Properties and its values is possible is not possible
Ans: A

14. Object Spy dialog box
A) Can be resized
B) cannot be resized
Ans: A

15. In the Object Spy window, in the methods Tab
A) Copying of Methods is possible with CTRL+C
B) Copying of Methods is possible by right clicking on it and choosing copy.
C) Copying of Methods is possible with both A) and B) methods
D) Copying of Methods is possible is not possible
Ans: A

16. ………….. are the highest level of the test hierarchy in the Keyword view.
A) Tests
B) Steps
C) Call to Actions
D) Actions
Ans: D

17. You can copy and paste or drag and drop actions to move them to a different location within a test
A) True
B) False
Ans: A

18. You can print the contents of the Keyword View to your Windows default printer (and even preview the contents prior to printing).
A) True
B) False
Ans: A

19. In the step Browser > Page > Edit > Set “Sachin”, identify container object(s)
A) Browser
B) Edit
C) Page
D) Both Browser & Page
Ans: D

20. You can use the Keyword View to add a step ……….in your test.
A) at the end
B) below the currently selected step
C) at the beginning
D) at any point
Ans: D

21. The Documentation cell is………….
A) Read-only
B) Write-only
C) Read and Write
D) Read write & execute
Ans: A

22. An Item column can be any of the following:
A) A test object
B) A statement like Dim
C) A step generated by step generator
D) All of above
Ans: D

23. The Operation cell in the keyword view specifies the operation to be performed on the item listed in the……….. Column.
A) Operation
B) Documentation
C) Item
D) Value
Ans: C

24. Even if the Item column in the Keyword View is displayed to the right of the Operation column, you must still first select an item to view the list of available operations in the Operation column.
A) True
B) False
Ans: A

25. The Value cell in the keyword view can contain…….. Value
A) Constant
B) Parameter
C) Both A) & B)
D) None of these
Ans: C

26. In addition to adding standard statement steps to your test using the Keyword View, you can also insert
A) Checkpoint step
B) Output value step
C) Comment step
D) All of above
Ans: D

27. The correct syntax of the conditional statement starting with Do is…..
A) Do…While
B) Do…Until
C) Do…Next
D) Both A) and B)
Ans: D

28. QuickTest processes a comment when it runs a test.
A) True
B) False
Ans: B

29. Press ….. to add a new step below the currently selected step.
A) F8
B) Shift + A
C) F0
D) Shift + A + Q
Ans: A

30. While working with the Keyword View, you can …… steps to move them to a different location in a test or in an action
A) Copy and Paste
B) Cut and Paste
C) Drag and drop
D) Both A) and C)
Ans: D

31. You can specify the order in which the columns are displayed in the Keyword view.
A) True
B) False
Ans: A

32. You can view ……. while working with keyword view.
A) object properties
B) action properties
C) action call properties
D) checkpoint properties
E) Output value properties
F) None of the above
G) All of above
Ans: G

33. The …………… enables you to encode your passwords and place secure values into the Data Table.
A) Password Encoder
B) Password Decoder
C) Password Encode
D) Password Decode
Ans: A

34. You cannot manage some aspects of a local object repository using the QuickTest Object Repository automation object model..
A) True
B) False
Ans: B

35. For each action, you can use a combination of objects from your local and shared object repositories.
A) True
B) False
Ans: A

36. QuickTest adds all new objects to the local object repository even if one or more shared object repositories are already associated with the action assuming that an object with the same description does not already exist in one of the associated shared object repositories..
A) True
B) False
Ans: A

37. If a child object is added to a local object repository, and its parents are in a shared object repository, then you have to manually drag and drop its parent objects from shared object repository to local object repository.
A) True
B) False
Ans: B

38. The ……. is not accessible as a separate file
A) local object repository
B) shared object repository
C) Both
D) None
Ans: A

39. In the Object Repository window:.
A) Local objects are editable (black)
B) Shared objects are in read-only format (gray)
C) Local objects are in read-only format (gray)
D) Shared objects are editable (black)
Ans: AB

40. Mark true statement(s):.
A) You can delete objects from a shared object repository using the Object Repository window.
B) You can delete objects from the local object repository using the Object Repository Manager
C) You can delete objects from the local object repository using the Object Repository window
D) You can delete objects from a shared object repository using the Object Repository Manager
Ans: CD

41. If an object is contained in both local and shared repositories then, during a run session.
A) QuickTest will use the object in the local object repository
B) QuickTest will use the object in the Shared object repository
C) There will be a conflict
D) QuickTest will use Descriptive Programming
Ans: A

42. When you copy an object to the local object repository
A) its parent objects are also copied to the local object repository
B) its parent objects are not copied to the local object repository
C) You have to manually copy its parent objects are also copied to the local object repository
D) You have to manually drag and drop its parent objects
Ans: A

43. For tests, you can also view test object properties and property values for objects in the Active Screen, regardless of whether the objects are stored in the object repository.
A) True
B) False
Ans: A

44. Object Properties window differs for objects stored in Shared and Local object repository.
A) True
B) False
Ans: A

45. You can rename objects in the shared object repository using the Object Repository Manager
A) True
B) False, you cannot rename objects in shared object repository
Ans: A

46. When you modify the name of an object in a shared repository, the name is automatically updated in all tests open on the same computer that use the object repository as soon as you make the change, even if you have not yet saved the object repository with your changes.
A) True
B) False
Ans: A

47. An …….. assigns a numerical value to a test object that indicates its order or location relative to other objects with an otherwise identical description (objects that have the same values for all properties)
A) Index identifier.
B) ordinal identifier.
C) SMART ID identifier.
D) original identifier.
Ans: B

48. You can add an object to the local object repository only if that object does not already exist in a shared object repository that is associated with the action. If an object already exists in an associated shared object repository, you can add it to the local object repository using the …….. option.
A) Copy from Shared Repository
B) Copy from Shared Object Repository
C) Copy to Local
D) Copy to Local repository
Ans: C

49. You can copy, paste, and move objects in the local object repository using the Object Repository window, and copy, paste, and move objects both within a shared object repository and between shared object repositories using the Object Repository Manager. But you cannot copy objects from a shared object repository to the local object repository to modify them locally
A) True
B) False
Ans: B

50. You can modify an object stored in a shared object repository.
A) using the Object Repository Manager
B) using the Object Repository window
C) you can copy it to the local object repository and then modify its properties
D) you cannot modify properties of objects stored in Shared object repository
Ans: AC

51. At the time of copying, pasting and moving objects, you cannot move an object to any of its descendants.
A) True
B) False
Ans: A

52. When you remove a step from your test, its corresponding object is also removed from the object repository
A) True
B) False
Ans: B

53. You can use the Find and Replace dialog box to replace property or object names.
A) True
B) False
Ans: B

54. In the Associated Repositories tab of the Action Properties dialog box, the ……object repository is always listed first and cannot be moved down the priority list or deleted.
A) local
B) shared
C) Both
D) None
Ans: A

55. In the Associated Repositories tab of the Action Properties dialog box, although we can order the object repositories according to our choice except the fact that Shared Repository remains the first one and cannot be removed.
A) True
B) False
Ans: B

56. If your object repositories are stored in the file system and you want other users or Mercury products to be able to run this action on other computers, you should set the file path as a
A) Absolute path
B) relative path
C) both
D) None of above
Ans: B

57. A test comprises calls to actions. When you create a new test, it contains a call to a …… action.
A) One
B) Two
C) Three
D) Multiple
Ans: A

58. The Object Repository window is …… during record and run sessions
A) read-only
B) read-write only
C) read-write and enable
D) None of above
Ans: A

59. When you open a test, you can choose to view ……
A) the test flow (calls to actions)
B) you can view and edit the individual actions stored with your test.
C) Both A & B
D) None
Ans: C

60. There are three kinds of actions:
A) non-reuse action, reuse action, external action
B) Call to internal action, Call to reusable action, external action
C) non-reusable action, reusable action, external action
D) Call to non-reusable action, reusable action, external action
Ans: C

61. By default, new actions are
A) Short
B) External
C) reusable
D) non-reusable
Ans: D

62. You can display or hide the Action toolbar in the Keyword View by choosing ……..
A) View > Toolbars > Action
B) View > Toolbars > Actions
C) View > Toolbar > Action
D) Views > Toolbars > Action
Ans: A

63. The …… enables you to view either the entire test flow (the calls to the actions in the test) or you can view the steps for a selected reusable or external action.
A) Action Flow
B) Action file
C) Action List
D) Action Repository
Ans: C

64. In the ……., the Action List is always visible and the Expert View always displays the script for the selected action.
A) Keyword View
B) Expert View
C) Action Flow
D) Action View
Ans: B

65. For every action called in your test, QuickTest creates a corresponding …….. in the Data Table so that you can enter Data Table parameters that are specific to that action only.
A) action sheet
B) Excel sheet
C) Both A & B
D) None
Ans: A

66. If the action is called more than once within the test flow or if the action is called by a reusable action, the Reusable action option is ……
A) read-only
B) write-only
C) both read and write
D) read-write-executable.
Ans: A

67. You cannot expand …… actions from the test flow view.
A) reusable
B) non-reusable
C) both A & B
D) None
Ans: A

68. You can associate ……. object repositories with an action, and the same object repository can be associated with different actions as needed
A) Nine
B) Twenty one
C) as many as you need
D) Twelve
Ans: C

69. Sometimes you may want to call an action from within an action. This is called …….
A) Reusability
B) Nesting
C) Sharing
D) None
Ans: B

70. If a reusable action is called more than once in a test and you split the action into two independent actions, each call to the action within the test will be followed by a call to the new (reusable) action. If a reusable action is called from another test, however, …… it may cause the calling test to fail.
A) Nesting
B) Splitting
C) Reusing
D) Both A & C
Ans: B

71. You can associate shared object repositories with …… actions simultaneously, using the Associate Repositories dialog box
A) seven
B) Two
C) Three
D) Multiple
Ans: D

72. You must use the …… Action option in QuickTest if you want to save an action under another name.
A) Resave
B) Rename
C) Reuse
D) Split
Ans: B

73. When you remove an external action, you remove all calls and the action from the action list. The original action is also affected.
A) True
B) False
Ans: B

74. If you want to include one or more statements in every new action in your test, you can create an ….
A) reusable action
B) split action
C) Function
D) action template
Ans: D

75. With QuickTest Professional 9.0, a maximum of ………. Actions can be placed into a script
A) 110
B) 256
C) 120
D) 512
Ans: C

76. Only the file name …… is recognized as an action template
A) ActionTemplate.mst
B) Action_Template.mst
C) Action-Template.mst
D) ActionTemplates.mst
Ans: A

77. You can also press …… to open the Rename Action dialog box
A) Shift + F2
B) Shift + F3
C) Shift + F4
D) Shift + F5
Ans: A

78. You can import and export object repositories from and to …. files.
A) XML
B) MTS
C) TSR
D) XLS
Ans: A

79. The Object Repository automation object model enables you to manipulate QuickTest ……. object repositories and their contents from outside of QuickTest.
A) Shared
B) Local
C) Both
D) None
Ans: A

80. Before using the Object Repository automation object model to manipulate shared object repository stored in Quality Center, you must download the shared object repository and save it to the file system.
A) True
B) False
Ans: A

81. In general, the ……. object repository is easiest to use when you are creating simple record and run tests.
A) Shared
B) Local
C) Both
D) None
Ans: B

82. SetTOProperty changes the property values used to identify an object during the test run. It also effects the values saved in the Object Repository for the object.
A) True
B) False
Ans: B

83. After creating or editing an object repository XML file, it is recommended to use the QuickTest ……….functionality to verify that your file conforms to the QuickTest object repository schema.
A) Schema Verification
B) Schema Validation
C) XML Validation
D) XML Verification
Ans: B

84. To display the Comment in the Object Repository dialog box, you must use the attribute name ………
A) miccommentproperty
B) commentproperty
C) mic_comment_property
D) None of above
Ans: A

85. You can use the Object Repository Merge Tool to merge objects from ……
A) two shared object repositories into a single shared object repository.
B) the local object repository of one or more actions or components into a shared object repository.
C) Both A & B
D) None
Ans: C

86. ObjectRepositoryUtil Object Enables you to manipulate …..object repository files from outside of QuickTest Professional.
A) Shared
B) Local
C) Both
D) None
Ans: C

87. GetTOProperty method returns the value of a specified property for a test object from the Object Repository.
A) True
B) False
Ans: A

88. You can use the objects and methods of the QuickTest ……………….. to write scripts that automatically manipulate object repositories, instead of performing these operations manually using the Object Repository Manager.
A) Automation object model
B) Object Repository automation object model
C) Object Repository model
D) Object Repository Script Object model
Ans: B

89. The new Object Repository Comparison Tool is accessible from the Object Repository Manager. You can use this tool to identify the differences between objects in ……..
A) two specified shared object repository files.
B) a Shared and a Local object repository files.
C) either Shared or Local object repository files.
D) two specified Local object repository files.
Ans: A

90. You must convert object repository files from QuickTest Professional 8.2.1 or earlier to the current format before you can use them in QuickTest Professional 9.0 or later. Which method lets you do so.
A) Conversion method
B) Converge method
C) Convert method
D) None
Ans: C

91. In QTP 9 or above, Test objects can be stored in two types of object repositories……..
A) a shared object repository and a Per-Action object repository.
B) a shared object repository and a local object repository.
C) a shared object repository and a Action object repository.
D) Both A & C
Ans: B

92. The Object Repository Manager enables you to open …… shared object repositories and modify them as needed
A) multiple
B) three
C) two
D) Seven
Ans: A

93. You open the Object Repository window for a specific component by choosing ……….
A) Resources > Object Repository
B) Tools > Object Repository
C) File > Object Repository
D) Help > Object Repository
Ans: A

94. …….. Method Loads the specified object repository.
A) Overload
B) Load
C) Both A & B
D) None
Ans: B

95. An object repository that is currently open by another user is locked, is it possible to merge a locked object repository.
A) Yes
B) No
Ans: A

96. All changes you make to an object repository are automatically updated in all components open on the same computer that use the object repository as soon as you make the change—even if you have not yet saved the object repository with your changes.
A) True
B) False
Ans: A

97. If you want to modify an object stored in a shared object repository, you can modify it…….
A) using the Object Repository Manager
B) you can modify it locally using the Object Repository window.
C) Both A & B
D) None of above
Ans: C

98. You can manage the shared object repository associations of a selected test using the …………
A) Associate Repositories dialog box
B) Object Repositories dialog box
C) Associate Repositories Manager dialog box
D) Object Repositories Manager dialog box
Ans: A

99. ……………. Returns an ObjectRepositories collection representing all object repository files associated with the action.
A) Object Property
B) Automation Object Model
C) ObjectRepositories Property
D) OR Property
Ans: C

100. If you do not want QuickTest to perform a step or checkpoint until an object in your application achieves a certain status, you should insert a ………. point to instruct QuickTest to pause the test until the object property achieves the value you specify
A) Synchronization
B) Check
C) Smart Identification
D) none of above
Ans: A

QTP Certification Dump – Sample Questions 101-150

101. Where do we Specify the Maximum Time to Wait for a Web Page to Load
A) File->Settings, Web Tab.
B) Tools->Options, Web Tab.
C) Resources->Settings, Web Tab
D) None of above
Ans: A

102. …… Method Waits for the browser to complete the current navigation.
A) Exist
B) Wait
C) WaitProperty
D) Sync
Ans: D

103. You can insert …….. statements that instruct QuickTest to wait until an object exists
A) Exist
B) Wait
C) Both A & B
D) None
Ans: C

104. Sub Sync_Example()
Browser(“Mercury Tours”).Page(“Mercury Tours”).Sync
End Sub
The above example uses the Sync method to wait for the Mercury Tours page to synchronize before performing the next

operation.

A) True
B) False
Ans: A

105. …..Property- The period of time QuickTest waits before checking the emulator status (in milliseconds).
A) SyncTime
B) Sync.Time
C) TimeSync
D) Time.Sync
Ans: A

106. ……. Property- Indicates whether QuickTest beeps after performing each Sync function during a run session.
A) BeepAfterSync
B) BeepOnSync
C) BeepSync
D) Beep.Sync
Ans: B

107. …… Statement – Initiates a pause during a run session.
A) WaitProperty
B) Wait
C) Sync
D) Exit
Ans: B

108. Unlike the Exist method, the ……. method enables you to synchronize the test run based on a specific object

property.
A) WaitProperty
B) Wait
C) Sync
D) Exit
Ans: A

109. ……….. Property – is the maximum time (in milliseconds) that QuickTest waits for a Web page to load before

running a step.
A) BrowserTimeout
B) Browser_Navigation_Timeout
C) BrowserNavigationTimeout
D) Browser_Timeout
Ans: C

110. The …….. checks a variety of objects such as buttons, radio buttons, combo boxes, lists, and so forth.
A) Image checkpoint
B) standard checkpoint
C) Bitmap checkpoint
D) Accessibility checkpoint
Ans: B

111. You create an image checkpoint by inserting a …….. on an image object.
A) Image checkpoint
B) standard checkpoint
C) Bitmap checkpoint
D) Accessibility checkpoint
Ans: B

112. ……… are also supported for some list view objects, such as WinListView and VbListView, as well as other list

view objects in external add-in environments.

A) Table checkpoints
B) standard checkpoints
C) Accessibility checkpoints
D) XML checkpoints
Ans: A

113. …….identifies areas of your Web site that may not conform to the World Wide Web Consortium (W3C) Web Content

Accessibility Guidelines.

A) Accessibility Checkpoint
B) standard checkpoints
C) Database checkpoints
D) Accessible Checkpoint
Ans: A

114. …….. Specifies the time interval (in seconds) during which QuickTest attempts to perform the checkpoint

successfully.
A) Check timeout
B) Checkpoint interval timeout
C) Checkpoint timeout
D) Quicktest timeout
Ans: C

115. ……….. Specifies when to perform the checkpoint in the test.
A) Insert statement.
B) Check statement.
C) timeout statement.
D) checkpoint statement.
Ans: A

116. You can view the results of the checkpoint in the ……..
A) Test Results window
B) Checkpoint window
C) Information Pane
D) Checklist window
Ans: A

117. By default, the bottom right part of the Test Results window displays information on the selected checkpoint only if

it has the status Failed.
A) True
B) False
Ans: A

118. If you want to retrieve the return value of a checkpoint (a boolean value that indicates whether the checkpoint

passed or failed), you must add ……… the checkpoint argument in the statement in the Expert View.
A) parentheses around
B) Properties with
C) Arguments with
D) Values alongwith
Ans: A

119. You can also use the ……… to check specific property values.
A) CheckProperty method
B) CheckItemProperty method
C) ItemProperty method
D) Property method
Ans: A

120. You cannot modify the settings of existing checkpoints.
A) True
B) False
Ans: B

121. You can edit information in the Data Table by typing directly into the table cells.
A) True
B) False
Ans: A

122. You can use a formula in a checkpoint to confirm that an object created on-the-fly (dynamically generated) or another

variable object in your Web page or application contains the value it should for a given context.
A) True
B) False
Ans: A

123. Each row in the table represents the set of values that QuickTest submits for the ……… arguments during a single

iteration of the test or action.
A) parameterized
B) Non-parameterized
C) distributed
D) None of above
Ans: A

124. For every action called in your test, QuickTest creates a corresponding …….. in the Data Table so that you can

enter Data Table parameters that are specific to that action only.
A) action sheet
B) Excel sheet
C) Both A & B
D) None
Ans: C

125. There are three kinds of actions:
A) non-reuse action, reuse action, external action
B) Call to internal action, Call to reusable action, external action
C) non-reusable action, reusable action, external action
D) Call to non-reusable action, reusable action, external action
Ans: C

126. When you create a test, it includes ….. action.
A) Single
B) unlimited
C) Three
D) Multiple
Ans: B

127. By default, new actions are
A) Short
B) External
C) reusable
D) non-reusable
Ans: B

128. The …… enables you to view either the entire test flow (the calls to the actions in the test) or you can view the

steps for a selected reusable or external action.
A) Action Flow
B) Action file
C) Action List
D) Action Repository
Ans: D

129. In the ……., the Action List is always visible and the Expert View always displays the script for the selected

action.
A) Keyword View
B) Expert View
C) Action Flow
D) Action View
Ans: A

130. ……. Method – Imports a sheet of a specified file to a specified sheet in the run-time Data Table.
A) SheetImport
B) ImportSheet
C) ImportDataTable
D) ImportTable
Ans: B

131. You can display or hide the Action toolbar in the Keyword View by choosing View > Toolbars > Action.
A) View > Toolbars > Action
B) View > Toolbars > Actions
C) View > Toolbar > Action
D) Views > Toolbars > Action
Ans: A

132. The column headings in the sheet you import must match the Data Table parameter names in the action for which the

sheet is being imported. Otherwise, your test or component may fail.
A) True
B) False
Ans: A

133. The sheet you import automatically takes the name of the sheet it replaces.
A) True
B) False
Ans: A

134. The use of complex and/or nested formulas in the Data Table is supported.
A) True
B) False
Ans: B

135. During the run session, QuickTest creates a ……. Data Table—a live version of the Data Table associated with your

test.
A) True
B) False
Ans: A

136. The data your test uses is stored in the ……. Data Table, which is displayed in the Data Table pane at the bottom

of the screen while you insert and edit steps.
A) design-time
B) Run-time
C) Current
D) None
Ans: A

137. If it is important for you to save the resulting data from the run-time Data Table, you can insert a

……….statement to the end of your test to export the run-time Data Table to a file.
A) Export.Datatable
B) DataTable_Export
C) DataTable.Export
D) Both A & B
Ans: C

138. When you parameterize a step in a test using the Data Table, you must decide whether you want to make it a global

Data Table parameter or an action Data Table parameter.
A) True
B) False
Ans: A

139. After running a parameterized test, you can view the actual values taken from the Data Table in the Test Results

Run-Time Data Table.
A) True
B) False
Ans: A

140. …… Property – Returns the design-time Data Table, which enables you to modify the data that is used for the Data

Table parameters in your test or business component.
A) DataTable
B) DesignTable
C) Design_Table
D) None
Ans: A

141. The Data Table assists you in parameterizing your test.
A) True
B) False
Ans: A

142. You can parameterize values ….. in your test.
A) in Steps
B) in Checkpoints
C) of Action Parameters
D) Both A & B
E) All of above
Ans: E

143. There are four types of parameters: Test/Action, Random number, Environment Variable, Regular Expression.
A) True
B) False
Ans: B

144. You can parameterize values in steps and checkpoints while …… your test.
A) recording
B) editing
C) Both A & B
Ans: C

145. While using Test and Action Input Parameters,you can enter the parameter name in the Expert View using the Parameter

utility object, in the format: ………… for the current action.
A) Parameter(“ParameterName”)
B) ParameterName(“Parameter”)
C) Parameter(“Parameter-Name”)
D) Parameter(“Parameter_Name”)
Ans: A

146. ….. parameters are available only for top-level actions.
A) Action
B) Environment Variable
C) Test
D) None
Ans: C

147. …… parameters are available for subsequent steps and for nested actions. They are defined in the action

containing the steps or in the action that calls the nested action.
A) Action
B) Environment Variable
C) Test
D) Parent action
Ans: D

148. By outputting values to the global Data Table sheet from one action and using them as input parameters in another

action, you can easily pass values from one action to another.
A) True
B) False
Ans: A

149. When specifying the name for data table parameter, the first character of the parameter name must be a ……
A) letter
B) underscore
C) number
D) both A & b
Ans: D

150. …… parameters are especially useful for localization testing, when you want to test an application where the user

interface strings change, depending on the selected language.
A) Action
B) Environment
C) Test
D) Parent action
Ans: B

151. You can also store environment variable files in Quality Center.
A) True
B) False
Ans: A

151. ……. built-in environment variable that tells version of the OS on which you are working.
A) OS
B) OS_Ver
C) OSVER
D) OSVersion
Ans: D

153. Random number parameters are appropriate for non-numeric
values, such as text or hypertext links.
A) True
B) False
Ans: B

154. Regular expressions enable QuickTest to identify objects and text strings with undependable values.
A) True
B) False
Ans: A

156. You can use regular expressions only for values of type string and number.
A) True
B) False
Ans: B

157. If you expect the value of a property to change in an unpredictable way during each run session, you can use regular

expressions
A) True
B) False
Ans: B

158. All …….. are automatically treated as regular expressions.
A) programmatic description
B) Window
C) WinObject
D) Collection
Ans: A

159. If a backslash character is used before a character that has no special meaning, the backslash is ignored.
A) True
B) False
Ans: A

160. You can use regular expressions in the Find what and Replace with strings to enhance your search.
A) True
B) False
Ans: A

161. Regular Expressions can also be used with XML checkpoints.
A) True
B) False
Ans: A

162. What is the Regular Expression Matching Zero or More Specific Characters
A) x
B) #
C) *
D) &
Ans: C

163. Virtual objects enable you to record and run tests on objects that are normally recognized by QuickTest.
A) True
B) False
Ans: B

164. In the test results, the virtual object is displayed as though it is a standard class object.
A) True
B) False
Ans: A

165. QuickTest does not support virtual objects for ……. recording.
A) analog
B) low-level
C) normal
D) both A & B
E) both A & C
Ans: D

166. You can use the Object Spy to view virtual object properties.
A) True
B) False
Ans: B

167. You cannot insert any type of checkpoint on a virtual object
A) True
B) False
Ans: A

168. The ………… contains all the virtual object collections defined on your computer.
A) Virtual Objects Manager
B) Virtual Manager
C) Virtual Object Manager
D) Virtual Object Wizard
Ans: C

169. Extention of virtual object collection files
A) .vcf
B) .vot
C) .vct
D) .vcd
Ans: B

170. You can remove virtual objects from your test by ……. these objects.
A) disabling recognition of
B) deleting
C) deleting virtual object collection files of
D) All of Above
E) both A & B
Ans: E

171. When you want QuickTest to recognize virtual objects during recording, ensure that the ……. check box in the

General tab of the Options dialog box is cleared.
A) Disable recognition of virtual object Files while recording
B) Disable recognition of virtual object Collection while recording
C) Disable recognition of virtual objects while recording
D) Enable recognition of virtual objects while recording
Ans: C

172. QuickTest identifies a virtual object according to its ……
A) Properties
B) boundaries
C) Object Spy
D) Edges
Ans: B

173. Recovery scenarios activate specific recovery operations when ……… occur.
A) Specific Errors
B) Test Errors
C) Trigger Events
D) QTP Errors
Ans: C

174. You can also control and activate your recovery scenarios during the run session by inserting ………….. into

your test.
A) Trigger Events
B) Recovery Events
C) Recovery Statements
D) Catch Statements
Ans: C

175. If you choose On error in the Activate recovery scenarios box in the Recovery tab of the Test Settings dialog box,

the recovery mechanism does not handle triggers that occur in the last step of a test.
A) True
B) False
Ans: A

176. By default, recovery scenario operations are activated only after a step returns an error.
A) True
B) False
Ans: A

177. A ……. is a convenient way to organize and store multiple recovery scenarios together.
A) recovery file
B) recovery folder
C) Recovery Log
D) Log File
Ans: A

178. The Recovery Scenario Manager dialog box enables you to create and edit recovery files, and does not let you create

and manage the recovery scenarios stored in those files.
A) True
B) False
Ans: B

179. Each recovery scenario is represented by an icon that indicates its type.
A) True
B) False
Ans: A

180. The Recovery Operations screen in Recovery Scenario Wizard enables you to manage the collection of …….. in the

recovery scenario.
A) recovery operations
B) recovery Files
C) Trigger events
D) All of Above
Ans: A

181. If you define a Restart Microsoft Windows recovery operation, it is always inserted as the last recovery operation,

and you can change its position in the list.
A) True
B) False
Ans: B

182. If more than one scenario uses a function with the same name from different function libraries, the recovery process

may fail.
A) True
B) False
Ans: A

183. To debug a function library, you must first associate it with a test and then debug it from that test.
A) True
B) False
Ans: A

184. To detect and isolate defects in a test or function library, you can control the run session using the …. command
A) Pause
B) Run
C) F14
D) Session
Ans: A

185. When the test or function library run stops at a breakpoint, you can use the …… to check and modify the values of

VBScript objects and variables.
A) Debug Window
B) Debug Dialog
C) Debug Viewer
D) Debug page
Ans: C

186. While the test and function libraries are running in debug mode, they are read-only
A) True
B) False
Ans: A

187. You cannot debug a file that is called using an …… statement, or any of the functions contained in the file.
A) ExecuteFiles
B) Execute_File
C) Execute-File
D) ExecuteFile
Ans: D

188. The debug session can continue at the backend while you can perform file operations like opening a new test etc.
A) True
B) False
Ans: B

189. Any changes you apply to external resources saved in the file system, such as function libraries, are implemented

only when the test is closed and reopened but any changes you apply to any external resource that is saved in your Quality

Center project, such as a function library, will be implemented immediately.
A) True
B) False
Ans: B

190. You can use the ………. command to begin your debug session at a specific point in your test.
A) Start from Step
B) Run to Step
C) Run from Step
D) Start to Step
Ans: A

191. You can specify the time (in milliseconds) QuickTest pauses between each step by modifying the ….. option in the

Run tab of the Options dialog box (Tools > Options).
A) Delay step execution by
B) Delay every step execution by
C) Delay all steps execution by
D) Delay each step execution by
Ans: D

192. To display the Debug toolbar, choose …………
A) View > Toolbar > Debug
B) View > Toolbars > Debugs
C) Views > Toolbar > Debug
D) View > Toolbars > Debug
Ans: D

193. You can install the QuickTest…… add-ins (Web, ActiveX, Visual Basic) when you install QuickTest Professional, or

you can install the QuickTest built-in add-ins at a later time by running the installation again.
A) internal
B) external
C) built-in
D) All of above
Ans: C

194. Add-ins that are installed separately from the QuickTest Professional installation are referred to as …….

add-ins.
A) internal
B) external
C) built-in
D) built-out
Ans: B

195. When QuickTest opens, you can choose which of the installed add-ins you want to load using the QuickTest Professional

- …… dialog box.
A) Add-In Window
B) Add-In
C) Add-In Manager
D) Add-In Management
Ans: C

196. Installing and Loading an Add-in is one and the same thing.
A) True
B) False
Ans: B

197. You can install Add-in Upgrade patches by running the relevant patch executable from the \…… folder.
A) AddinsUpdate
B) AddinsUpgrade
C) Addins_upgrade
D) Both A & B
Ans: B

198 In Add-in Manager dialog box, Time-Limited column displays values only when using a QuickTest seat license — not a

concurrent license.
A) True
B) False
Ans: A

199. You can view the list of add-ins that are currently installed or loaded by choosing ……………….
A) File > Settings
B) Tools > Options and click the General tab.
C) Help > About QuickTest Professional.
D) both A & B
Ans: C

200. To maximize performance and object identification reliability, load all the add-ins.
A) True
B) False
Ans: B

201. The add-in is displayed as Not Licensed in the License column of the Add-in Manager dialog box:
A) If an add-in license has not yet been installed for a specific external add-in.
B) if no concurrent license server within your subnet has a registered license for the specific add-in
C) if all concurrent licenses are in use
D) All of Above
Ans: D

202. You can use only one license type per session for QuickTest Professional and all loaded add-ins-either seat or

concurrent.
A) True
B) False
Ans: A

203. Before you record or run a test on a Web or Windows application, you can use the …. dialog box to instruct

QuickTest which applications to open when you begin to record or run your test.
A) Record and Run
B) Record and Run Settings
C) Run and Record
D) Run and Record Settings
Ans: B

204. If you define environment variables to specify the record and run details, those values override the values in the

Record and Run dialog box.
A) True
B) False
Ans: A

205. You can record tests only on …………
A) Microsoft Internet Explorer
B) Netscape Browser
C) Mozilla Firefox
D) Opera
Ans: A

206. Record and Run Settings window contains two tabs
A) Web & Window
B) Web & Windows Applications
C) Web & Window Applications
D) Web & Windows Application
Ans: B

207. You can add up to … applications to the application list displayed in the Windows Applications tab
A) 10
B) 12
C) 24
D) 64
Ans: A

208. You can use special, predefined environment variables to specify the applications or browsers you want to use for

your test while specifying the Record and Run Details
A) True
B) False
Ans: A

209. If you select the option to Record and Run on any application or browser (the upper radio button in each tab of the

Record and Run Settings dialog box), QuickTest ….. any defined record and run environment variables.
A) does not
B) ignores
C) may or may not ignore
D) None of above
Ans: B

210. To use environment variables to specify the applications or browsers you want to use for your test run, you must use

the appropriate variable names E.g. the variable name for the Web address to display in the browser is
A) URL_VAR
B) URL_EN
C) URL_ENV
D) URL_VA
Ans: C

211. The setting of the Active Screen capture level (Tools > Options > Active Screen tab) can significantly affect the

….. for your test and the functionality of the Active Screen while editing your test.
A) repeating time
B) waiting time
C) average time
D) recording time
Ans: D

212. The Web tab (Record and Run Settings dialog box) is available only when Web support is installed and loaded.
A) True
B) False
Ans: A

213. The …… enables you to view either the entire test flow (the calls to the actions in the test) or you can view the

steps for a selected reusable or external action.
A) Action Menu
B) Action List
C) Action Toolbar
D) Action View
Ans: B

214. You can view the ……. of the original action in the General tab of the Action Properties dialog box.
A) Parameters
B) Location
C) Associated Repositories
D) Type
Ans: B

215. You can create an additional call to any reusable or external action in your test by pressing …… while you drag

and drop the action to another location at a parallel (sibling) level within your test.
A) F3
B) alt
C) shift
D) ctrl
Ans: D

216. You can use action parameters in any step in your action (including function calls).
A) True
B) False
Ans: A

217. Input values for an action parameter can be retrieved
A) from the test (for a top-level action)
B) from the parameters of the parent action that calls it (for a nested action)
C) from the output of a previous action call (for a sibling action)
D) All of above
Ans: D

218. The Action Call Properties dialog box enables you to set options that apply only to a …… action call.
A) following
B) preceeding
C) specific
D) internal
Ans: C

219. Specifying input and output parameter values in action calls is …….
A) required
B) optional
C) required only for internal action
D) both A & B
Ans: B

220. You can share a value that is generated in one action with other actions in your test by storing the value in the

….. Data Table.
A) Internal
B) External
C) Local
D) Global
Ans: D

221. ExitAction:
A) Exits the current action, regardless of its iteration attributes.
B) Exits the current iteration of the action.
C) Exits the test, regardless of its iteration attributes.
D) Exits the current global iteration.
Ans: A

222. If the action called by the RunAction statement includes an ExitAction statement, the RunAction statement can return

the value of the ExitAction’s RetVal argument.
A) True
B) False
Ans: A

223. If an object with the same name and description is located in both the local object repository and in a shared object

repository that is associated with the same action, the action uses the …… object definition.
A) shared
B) local
C) Can use any
D) None of above.
Ans: B

224. You cannot use the same shared object repository with multiple actions.
A) True
B) False
Ans: B

225. If one or more of the property values of an object in your application differ from the property values QuickTest uses

to identify the object, your test ….. fail.
A) may
B) must
C) should
D) will certainly
Ans: A

226. You can open as many shared object repositories as you want.
A) True
B) False
Ans: A

227. You can also open an object repository from the ………. in the File menu.
A) Recent Folders list
B) Current Files list
C) Recent Files list
D) Both A & c
Ans: C

228. If you opened the object repository in …… mode, you must enable editing for the object repository before you can

modify it.
A) read-write mode
B) read-execute mode
C) read-write-execute mode
D) read-only mode
Ans: D

229. You can also modify a shared object repository by merging it with another shared object repository.
A) True
B) False
Ans: A

230. You can also add objects to a shared object repository using the ……. option.
A) Navigate and Learn
B) Navigate and earn
C) Navigate
D) Navigate and Click
Ans: A

231. While Finding Objects in an Object Repository, You can use the Find and Replace dialog box to replace property or

object names.
A) True
B) False
Ans: B

232. In the Expert View, you can use the Object property to activate the method for a Web object.
A) True
B) False
Ans: A

233. The test object property set for each test object is created and maintained by ……. The run-time object property

set for each run-time object is created and maintained by the object creator
A) Microsoft
B) Adobe
C) HP
D) QuickTest
Ans: D

234. You can view or modify the test object property values that are stored with your component in the Object Properties

or Object Repository dialog box.
A) True
B) False
Ans: A

235. It is possible that you can use the Object property to access the native properties of any run-time object.
A) True
B) False
Ans: A

236. You cannot retrieve the values of test object properties from a run-time object.
A) True
B) False
Ans: B

237. You can use the GetTOProperty, GetTOProperties, and SetTOProperty methods in your …….. to set and retrieve the

test object property values of the test object.
A) Test
B) Function Library
C) Applciation area
D) Both A & B
Ans: D

238. Because QuickTest refers to the temporary version of the test object during the run session, any changes you make

using the SetTOProperty method apply only during the course of the run session, and do not affect the values stored in the

test object repository.
A) True
B) False
Ans: A

239. You can use the Object Spy at any time to view ….. properties and values of the objects in the application you are

testing.
A) run-time
B) test object
C) Both A & B
D) None
Ans: C

240. You cannot add to the list of properties that QuickTest uses to identify an object.
A) True
B) False
Ans: B

241. The default properties for a Link object (hypertext link) are…
A) Name
B) text
C) HTML tag
D) Tag
Ans: B, C

242. QTP can detects an application crash and activate a defined recovery scenario to continue the run session.
A. True
B. false
Ans: A

243. Browser navigation timeout’ is in which tab of Test Settings (File->Settings) window.
A) Properties
B) Resources
C) Web
D) Web Settings
Ans: C

244. Identify the tabs in the Test Settings (File->Settings) window
A) Properties, Run, Resources, Parameters, Environment, Web, Recovery
B) Properties, Run, Resources, Parameters, Environment, WebSettings,Recovery
C) Properties, Run Options, Resources, Parameters, Environment, Web,Recovery
D) Properties, Run, Resources, Input Parameters, Environment, Web, Recovery
Ans: A

245. Generate Script’ is in which tab of Test Settings (File->Settings)window
A) Properties
B) Web
C) Resources
D) Recovery
Ans: A

246. The following are the four main columns in the Keyword view
A) Item, Operation, Value, Comments
B) Item, Operation, Value, Documentation
C) Item, Operation, Property, Documentation
D) Number, Operation, Value, Documentation
Ans: B

247. For each object and method in an Expert View statement, acorresponding row exists in the Keyword View.
A) True
B) False
C) There is a problem with the statement.
D) None of above
Ans: A

248. You can work on one or several function libraries at the same time.
A) True
B) False
Ans: A

249. You can insert additional steps on the test objects captured in the Active screen after the recording session.
A) True
B) False
Ans: A

250. The Active Screen enables you to parameterize object values andinsert checkpoints
A) True
B) False
Ans: A

About these ads

Make a Comment

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: